tajnik@sportskazajednicamedulin.hr   +385 99 3925 827

KAMP PODVODNE ORIJENTACIJE

KAMP PODVODNE ORIJENTACIJE

DRŽAVNO PRVENSTVO U PODVODNOJ ORIJENTACIJI

DRŽAVNO PRVENSTVO U PODVODNOJ ORIJENTACIJI ZA DJECU SA DISALICOM

 

         RSK "Mladost" Medulin, KPA "Uljanik" Pula i  RSK "Boškarin" Pula sudjelovali su na sedmom Kampu podvodne orijentacije na jezeru Lepenice u Fužinama. U sklopu kampa održano je i 32. Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji te 7. Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji za djecu sa disalicom. U kampu se učilo disciplini podvodne orijentacije sa ronilačkim spremnikom te na disalicu, bez ronilačkog spremnika zraka. Također, u kampu je održana i vježba Stožera traganja i spašavanja koja se ovaj put održala u slatkoj i mutnoj vodi jezera Lepenice. Veliki doprinos i podršku kampu kao i samoj vježbi traganja i spašavanja dao je Ronilački Savez Istarske županije, Tehnička zajednica Grada Pule, Sportska Zajednica Općine Medulin i Savez sportova Istarske županije. Također je u kampu održano finale internacionalnog kupa u podvodnoj orijentaciji.

     Na Državnom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji za Mladost su nastupili Lea Ikić Čupev, Luka Bohač, Mihael Botić, Leon Kolar, Sebastijan Hajnc, Barbara Matika, Lana Rački i Ema Ivetić. Plivale su se pojedinačne discipline Paralel Slalom, M Course, 5 Points i Star. Robert Čupev pobijedio je u disciplini Paralel Slalom dok je u disciplini M Course bio drugi. Lea Ikić Čupev je pobijedila u disciplinama Parallel Course i M Course, druga je bila u disciplini Star te treća u 5 Points. Luka Bohač je slavio u disciplini 5 Points, dok je bio treći u disciplini Star.

     U ukupnom poretku Mladost je osvojila drugo mjesto među ženama, treće mjesto među muškima te drugo mjesto sveukupno klupski.

     Po sedmi puta održano je i Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji za djecu sa disalicom gdje se plivala disciplina Reperi 5 u kategorijama početnika, mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora i juniora. Za Mladost su nastupili: Barbara Matika, Leon Mijandrušić Sara Soldo, Mihael Botić, Lana Rački, Eric Ilisić, David Reljanović, Matija Ritoša, Karlo Reljanović, Emi Metikoš Crevatin, Leon Kolar, Leon Čupev, Erin Pliško, Lean Metikoš Crevatin, Sergej Urti, Jakov Ritoša, Ilirjana Lleshaj, Sebastijan Hajnc, Dora Komparić, Lara Ilisić, Lucas Kolar i Luka Medić.

     U kategoriji mlađih juniorki Lana Rački je bila treća dok je Barbara Matika pobijedila. Kod kadetkinja Sara Soldo je osvojila zlato, a Erin Pliško broncu. U kategoriji mlađih kadetkinja Ilirjana Lleshaj doplivala je do bronce. Natjecateljice Lara Ilisić i Emi Metikoš Crevatin u kategoriji početnica bile su prva i druga dok je Lea Mohorović (RSK Boškarin Pula) zauzela treće mjesto.

 

     Karlo Reljanović je među mlađim juniorima zauzeo prvo, Leon Kolar drugo mjesto, a Sebastijan Hajnc treće mjesto. Među kadetima je Lean Metikoš Crevatin je zauzeo drugo mjesto, a Eric Ilisić treće. U kategoriji mlađih kadeta Leon Mijandrušić je bio drugi, a David Reljanović treći. Među početnicima Sergej Urti je bio drugi, a Leon Čupev treći.

U klupskom poretku smo zauzeli sva prva mjesta.

 

     Normu za ulazak u seniorsku reprezentaciju Hrvatske isplivali su Robert Čupev i Lea Ikić Čupev dok su juniorsku normu otplivali Ema Ivetić i Luka Bohač kao i Barbara Matika koja ipak ne ispunjava dovoljan broj godina za nastup na Europskom prvenstvu te neće moći putovati. Reprezentacija putuje sredinom kolovoza u grad Jablonec nad Nisou u Češkoj Republici na Europsko juniorsko i seniorsko prvenstvo. Istarske plivače perajama sljedeće očekuje Državno prvenstvo u daljinskom plivanju perajama.